Доступність посилання

ТОП новини

У 2009 році смертність в Україні знизилася у всіх регіонах – Мін’юст


Упродовж минулого року в Україні спостерігалася тенденція до зростання народжуваності та до зменшення смертності, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану.

Так, у 2009 році в Україні народилося на понад тисячу новонароджених більше у порівнянні з 2008 роком, а померло на майже 48 тисяч людей менше.

Загалом зростання народжуваності торік зафіксували у 15 регіонах України – Криму, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Черкаській, Чернігівській областях, а також у містах Київ та Севастополь.

Водночас, заявили в Мін’юсті, якщо про зростання народжуваності можна говорити у розрізі більшої частини областей, то зменшення смертності у 2009 році зафіксували у всіх без винятку регіонах.

Крім цього, у переважній більшості регіонів намітилася стійка тенденція до скорочення розриву між новонародженими і померлими на користь немовлят, йдеться в повідомленні.

«Загалом співвідношення кількості немовлят до кількості померлих в 2009 році становить 1 до 1,37. Це найкращий показник останнього десятиліття», – цитує прес-служба Мін’юсту міністра Миколу Оніщука.
XS
SM
MD
LG