Доступність посилання

ТОП новини

«Мовний конфлікт» на Дніпропетровщині: звільнені працівники святкують «першу перемогу»


18 колишніх працівників павлоградського будівельного підприємства «Павлограджитлобуд», звільнені з роботи, як вони самі заявляють, через мовне питання, відзначають свою «першу перемогу». Так вони назвали сьогоднішню заяву дніпропетровських бютівців, які зобов’язалися у разі доведення провини сприяти притягненню до відповідальності свого однопартійця, директора будівельного підприємства, якого звинувачують у звільненнях людей через мовно-національні ознаки.

Після заяви, яку поширила обласна організація БЮТ, звільнені працівники скасували пікетування офісу партійців, заплановане на сьогодні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Колишні працівники підприємства кажуть: нарешті справа дійшла до вищого керівництва політичної сили, із представником якої вони судяться через звільнення.

Натомість люди залишили за собою право продовжувати акції на захист своїх прав, якщо найближчим часом позитивних зрушень у конфлікті не буде.

15 січня на Дніпропетровщині, у Павлоградському міськрайонному суді, розпочався судовий розгляд резонансної справи про звільнення 18 працівників ВАТ «Павлограджитлобуд». Звільнені заявили, що втратили свою роботу, бо розмовляли українською, і це не подобалось російськомовному керівнику.

Керівник же правління компанії усі звинувачення відкинув: за його словами, на підприємстві спалахнув не мовний, а корпоративний конфлікт. Він зазначив, що подасть проти своїх колишніх підлеглих зустрічний позов – за паплюження репутації.
XS
SM
MD
LG