Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську фахівці з різних країн радяться, як запобігти повеням у горах


Близько 70 науковців, представників влади, лісівників, екологів з України, Австрії, Німеччини, Італії обговорюють в Івано-Франківську проблеми запобігання паводкам у гірських лісах.

Зібрання відбувається на базі Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва за підтримки програми ТАІЕХ Європейської комісії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами директора УкрНДІгірліс, доктора біологічних наук Василя Парпана, необхідно розробити стратегічні підходи щодо запобігання паводкам і повеням та запровадити в законодавчі документи такі чинники, які б мінімізували вплив стихії на всі екосистеми, насамперед на людину.

І хоча ведення лісового господарства в причинно-наслідковому аналізі повені 2008 року посідає сьоме місце, в майбутньому потрібно враховувати такі фактори, як надмірне вирубування лісів, забруднення рік відходами такої діяльності.

Тому науковці пропонують нові правила ведення лісогосподарської діяльності, зміну системи вирубок лісів. Ці напрацювання повинні увійти в нові законодавчі акти.

Запобігання паводкам у гірських лісах є складовою виконання рамкової Конвенції про охорону довкілля і сталий розвиток Карпат.
XS
SM
MD
LG