Доступність посилання

ТОП новини

Фракція БЮТ вимагає від Литвина не підписувати закон про поправки щодо виборів Президента


Фракція БЮТ у парламенті вимагає від голови Верховної Ради Володимира Литвина не підписувати закон «Про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України», який у середу ухвалила Верховна Рада України.

Про це йдеться в заяві фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України.

В БЮТ вважають, що закон був ухвалений всупереч усім правовим нормам, які регламентують діяльність законодавчого органу держави.

«Підписання Володимиром Литвином цього закону буде свідчити про те, що спікер парламенту спільно з Партією регіонів та її лідером Януковичем перетворює законодавчий орган держави в джерело повного ігнорування букви закону, принципу верховенства права та інструмент обслуговування політичних інтересів Партії регіонів», – йдеться в заяві.

У заяві також зазначається, що для того, щоб у середу цей закон був ухвалений, зауваження депутатів були оформлені організаційним відділом Верховної Ради України, який не має жодного відношення до змісту та суті законопроектів.

Крім того, фракція Партії Регіонів в ніч з 2 на 3 лютого «окупувала сесійну залу» і народні депутати були позбавлені можливості вивчити законопроект і внести обґрунтовані зауваження та поправки до нього.
XS
SM
MD
LG