Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: оскарження результатів виборів поки що не означає третього туру


БЮТ оскаржуватиме результати виборiв Президента на окремих дiльницях, i домагатиметься перерахунку голосiв, але поки що не визначилися, чи це буде третiй тур виборiв, заявляє заступник лiдера фракцiї БЮТ Олена Шустик.

«Вчора (на засiданнi фракцiї БЮТ) було ухвалене рiшення оскаржити результати на дiльницях, потiм, вiдповiдно, вимагати перерахунку голосiв комiсiями i, найiмовiрнiше, якщо буде позитивний результат суду, то ставити пiд сумнiв загальний результат виборiв», – сказала Шустик.

При цьому вона назвала масовими фальсифiкацiї на виборах i зауважила, що таких дiльниць, на яких було зафiксовано порушення, «дуже багато» i БЮТ має докази, «починаючи з того, що 5-6% проголосували вдома без медичних довiдок..., голосували мертвi, живi i ненародженi в Луганськiй, Донецькiй, Днiпропетровськiй областях, плюс каруселi».

Крiм того, Шустик заявила, що судовi позови подаватимуть пiсля встановлення результатiв спочатку дiльничними комiсiями, потiм окружними.

Вiдповiдаючи на запитання про те, чи означає оскарження результатiв виборiв загалом проведення третього туру, заступник лiдера фракцiї БЮТ наголосила, що це не передбачено законом, але нагадала про прецедент 2004 року.

«Але наразi складно точно визначити формулювання тiєї дiї, яка дасть можливiсть нашим громадянам показати своє реальне волевиявлення. Може бути i переголосування, може бути певним чином перерахунок голосiв», – додала представник БЮТ.

За результатами підрахунку 99,94% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, 48,94% виборців проголосували за Віктора Януковича, 45,48% – за Юлію Тимошенко.
XS
SM
MD
LG