Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявляє, що подав у відставку


Арсен Аваков заявляє, що подав у відставку з посади голови Харківської облдержадміністрації.

«У зв’язку з виданням двох указів Президентом щодо припинення повноважень голови Харківської облдержадміністрації із формулюванням «відставка» та «звільнення», під одним і тим номером та датою, що свідчить про відверте порушення морально-етичних та правових норм, зокрема, ігнорування ухвали суду, якою призупинено дію рішення обласної ради, що стало підставою для видання указу, подаю у відставку з посади голови Харківської обласної державної адміністрації», – сказав Аваков.

За його словами, він написав відповідну заяву на ім’я Президента Віктора Ющенка. «Враховуючи принципову незгоду з такими діями глави держави, що мають під собою лише політичне підґрунтя, етичні перешкоди для подальшого перебування на державній службі, керуючись частиною 3 статті 31 закону України про державну службу, прошу невідкладно прийняти мою відставку», – йдеться у заяві, яку зачитав Аваков.

Він наголосив, що й досі не отримав оригінал президентського указу про своє звільнення.

Виконувати обов’язки голови Харківської ОДА буде перший заступник Авакова Володимир Бабаєв.

За словами Авакова, тепер він готуватиметься до місцевих виборів, на які йтиме власним блоком. Також він не виключає можливості балотуватися на посаду міського голови Харкова.
XS
SM
MD
LG