Доступність посилання

ТОП новини

Питання про вiдставку Тимошенко не розглядатимуть цього тижня – Партiя регiонiв


На цьому пленарному тижні питання про вiдставку прем’єра Юлiї Тимошенко не виноситиметься на голосування в сесiйну залу, повiдомив заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов.

За його словами, наразi Партiя регiонiв проводить переговори щодо формування нової коалiцiї.

Коментуючи iнформацiю про те, що частина фракцiї НУНС пропонує фракцiям, якi входять до нинiшньої коалiцiї, зберегти її та запропонувати нову кандидатуру Прем’єр-мiнiстра, Єфремов наголосив, що в Партiї регiонiв такi пропозицiї не обговорювалися.

При цьому вiн додав: «Вони мають обговорювати це в рамках тiєї коалiцiї, яка є. Ми не є учасниками цiєї коаліції».

Водночас, як заявили заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв Ганна Герман, її політична сила має намiр дочекатися оголошення офiцiйних результатiв президентських виборiв, пiсля чого регiонали розпочнуть офiцiйнi переговори та створення коалiцiї в парламентi.
Пiсля цього, наголосила Герман, буде ухвалене рiшення про вiдставку Тимошенко.

Вiдповiдаючи на запитання про те, чому вiдставку прем’єра не можуть провести вже зараз, Герман пояснила, що «демократiя – це процедура».

«Ми маємо дотримуватися процедури. Ми люди, якi поважають закон. Помилка «помаранчевої» влади була в тому, що вони топталися по закону», – сказала депутат.

За словами Герман, вiдправити у вiдставку Тимошенко рiшенням парламенту неможливо, оскiльки не створена нова коалiцiя. З цiєї ж причини не можна призначити нового прем’єра, оскiльки кандидатуру голови уряду Президентовi подає коалiцiя.

Сьогодні голова фракцiї Блоку Литвина Iгор Шаров заявив, що частина фракцiї «Наша Україна – Народна самооборона» звернулася до фракцiй, якi входять до складу коалiцiї (БЮТ i Блоку Литвина), з пропозицiєю зберегти нинiшню коалiцiю в парламентi й запропонувати нову кандидатуру прем’єр-мiнiстра.
XS
SM
MD
LG