Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: основна місія нового Президента – консолідувати Україну


Віктор Ющенко наголосив на основній місії новообраного Президента, яка, на його думку, полягає у консолідації країни.

«Можна обрати технічну політику, яка простіша, але вона не має стратегії. А стратегія для України – це як з населення зробити націю», – сказав Президент в інтерв’ю телеканалові «Інтер», яке він дав у п’ятницю.

Зараз наявні добрі обставини для того, щоб повернутися до тези «схід і захід разом», переконаний Ющенко.

Він також критично оцінив спроби поставити під сумнів результати виборів.

«Ми зараз стали заручниками двох людей. Причина, з якої ми увійшли у цю фазу, – це неповага до закону, зневага до виборця… ми бачимо непростий процес фіналізації виборів», – сказав Віктор Ющенко.

«Я все намагатимусь зробити для того, щоб ми через право, через законність пройшли всі ці виклики», – запевнив Президент.

При цьому він застеріг від здійснення закулісних домовленостей, які, за його словами, тривають між двома основними політичними силами парламенту, Партією регіонів на чолі з обраним Президентом Віктором Януковичем і Блоком Юлії Тимошенко на чолі з його головною суперницею на президентських виборах, Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Сценарій можливого об’єднання цих сил, на переконання Віктора Ющенка, нестиме загрози демократичним завоюванням та незалежності країни в цілому.

Інтерв’ю має вийти в ефір в інформаційно-аналітичному тижневику «Подробиці тижня» у неділю, 21 лютого, о 20-й годині, повідомила прес-служба Президента.
XS
SM
MD
LG