Доступність посилання

ТОП новини

Колесніченко: Партія регіонів докладе зусиль для захисту мов усіх нацменшин


Партія регіонів і новий Президент Віктор Янукович докладуть усіх зусиль для реалізації Європейської хартії регіональних мов або мов меншин щодо усіх національних меншин в Україні. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Безумовно. Я нагадаю, що зараз готується велика угода між Україною і Радою Європи… Так от, Партія регіонів домоглася того, що в цій угоді є спеціальний розділ і преамбула, присвячені мовним питанням і питанням захисту прав людини. Якщо ми хочемо в Європу, ми повинні виконувати всі свої міжнародні зобов’язання. Інакше, ми там не будемо», – заявив Колесніченко.

За словами депутата, через кілька тижнів Рада Європи має надати доповідь про невиконання Україною Хартії регіональних мов.

Раніше сьогодні Колесніченко заявляв, що найближчим часом не слід проводити референдум про надання російській мові статусу другої державної. За його словами, це «завдання перспективи», бо після виборів Президента українське суспільство розколоте і проведення референдуму з настільки неоднозначного питання може лише збільшити цей розкол.
XS
SM
MD
LG