Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд Гонконгу звільнив під заставу капітана «Нафтогазу-67»


Апеляційний суд спеціального адміністративного району Китаю Сянган (Гонгонг) сьогодні звільнив під заставу капітана українського судна «Нафтогаз-67» Юрія Кулемесіна, який раніше був визнаний винним у зіткненні «Нафтогазу-67» з китайським судном «Яохай» і засуджений до позбавлення волі на три роки.

Про це повідомляє прес-служба власника судна, Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» (Сімферополь, Крим).

За повідомленням, 2 лютого за дорученням судновласника міжнародна юридична фірма, яка здійснювала адвокатський захист Кулемесіна в кримінальному процесі в суді першої інстанції, подала заяву про апеляцію на вирок від 15 січня про визнання винним капітана.

Одночасно за дорученням українського судновласника адвокати внесли до апеляційного суду заяву про звільнення Кулемесіна з-під варти під заставу.

При цьому прес-служба не повідомляє суму застави, заявляючи, що це конфіденційна інформація.

15 січня Гонконгський суд визнав винними в зіткненні українського судна «Нафтогаз-67» з китайським судном «Яохай» капітанів обох кораблів і двох лоцманів китайського судна.

Буксир і суховантажне судно зіткнулися 22 березня 2008 року в умовах туману поблизу узбережжя Гонконгу. «Нафтогаз-67» затонув за лічені хвилини. На його борту перебувало 25 людей. Вдалося врятуватися лише шести українцям і одному громадянину Китаю. Інші 18 українців загинули.

Суд вирішив, що у буксира і суховантажного судна було «достатньо часу», щоб уникнути зіткнення, але вони стали діяти лише за хвилину до нього.
XS
SM
MD
LG