Доступність посилання

ТОП новини

Янукович закликав Литвина активізувати переговори про нову коаліцію


Президент України Віктор Янукович закликав голову Верховної Ради Володимира Литвина з понеділка активізувати переговори про створення нової коаліції. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав під час зустрічі зі спікером Володимиром Литвином.

«Я Вас запросив поговорити про ситуацію у парламенті», – сказав Янукович на початку зустрічі.

Президент наголосив на потребі негайно створити дієву коаліцію та ефективний уряд. «Я хочу про це переговорити з Вами як головою Верховної Ради і лідером впливової фракції», – звернувся Президент до спікера.

Янукович критично оцінив відсутність державного бюджету на 2010 рік. «Тому управління фінансами та економікою відбувається у ручному режимі», – зауважив глава держави.

Зі свого боку, голова Верховної Ради заявив, що «коаліції де-факто немає». За його словами, доказом цього є те, що з понад двох тисяч нормативно-правових актів, ухвалених у Верховній Раді, лише 130 ухвалили силами коаліції. «Якщо є коаліція у Верховній Раді, то повинен бути бюджет», – сказав Литвин і додав, що у парламенті також має працювати опозиція.

Напередодні фракція Партії регіонів запропонувала НУНС, Комуністичній партії й блоку Литвина ознайомитися із проектом можливої коаліційної угоди.

Натомість прем’єр Юлія Тимошенко виключає формування в парламенті нової коаліції в складі Партії регіонів, НУНС і блоку Литвина. Прем’єр наполягає, що зараз існує коаліція фракцій БЮТ, НУНС і литвинівців, яка півтора року тому була юридично зафіксована й обрала головою Верховної Ради Литвина.
XS
SM
MD
LG