Доступність посилання

ТОП новини

В Індії щонайменше 60 осіб загинуло в тисняві біля храму


Більше ніж півсотні жінок і дітей загинули в тисняві біля храму на півночі Індії, в штаті Уттар-Прадеш, повідомила місцева поліція.

Тисячі людей прийшли на безкоштовний обід і роздачу одягу, які влаштував місцевий релігійний діяч на роковини смерті своєї дружини. За даними місцевої влади, у храмі зібралося від чотирьох до п’яти тисяч чоловік. Після того, як обрушилися дерев’яні ворота, сотні людей в паніці кинулися до вузького виходу, в результаті чого утворилася тиснява, в якій загинули 63 особи – 26 жінок і 37 дітей.

«Кількість загиблих може збільшитися. Багато дітей та жінок отримало травми, 20 з них – серйозні», – цитують агентства начальника місцевої поліції Бріджа Лала.

Протягом останніх кількох років у подібних випадках в Індії гинули сотні людей.

У 2008 році близько 300 людей загинуло у тисняві, ще десятки були поранені в двох храмах індуїстів в штатах Раджастхан і Гімачал-Прадеш.

На релігійні заходи в Індії часто збираються великі кількості людей – від кількох сотень до десятків мільйонів на свято Кумбга-Мела, яке відбувається цього року в місті Гарідварі на півночі Індії з середини січня до кінця квітня.
XS
SM
MD
LG