Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол приєднується до пошуку «дубайських убивць» палестинського радикала


Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) оголосила в понеділок, що приєднується до дій групи поліції емірату Дубай в Об’єднаних Арабських Еміратах, яка розслідує вбивство визначного командира палестинського радикального антиізраїльського руху «Хамас», із метою допомогти з арештами підозрюваних.

За повідомленням Інтерполу, одночасно ця організація видала ще 16 так званих «червоних попереджень», які дають підстави органам поліції країн-членів виконувати ордери на арешт вказаних у них осіб, видані іншими державами, з метою можливої екстрадиції цих осіб. Таким чином, загалом Інтерпол видав у цій справі вже 27 «червоних попереджень».

Ідеться про вбивство одного з провідних «хамасівців» Махмуда аль-Мабхуха в Дубаї 19 січня. Поліція Дубаю заявляє, що до нього причетна ізраїльська спецслужба й розвідка, відома як «Моссад», але прямих доказів не навела. Влада Ізраїлю наголошує якраз на тому, що про можливу причетність «Моссаду» нема жодних доказів, але прямо не спростовує таку можливість.

Справа також набула значного розголосу через те, що особи, яких поліція Дубаю підозрює в убивстві, користувалися паспортами західних держав, принаймні більшість із яких, якщо не всі, виявилися підробленими.
XS
SM
MD
LG