Доступність посилання

ТОП новини

США заявляють про початок переговорів ізраїльтян і палестинців


Речник Державного департаменту США заявив, що палестинці й ізраїльтяни вже почали непрямі мирні переговори, які влаштував американський посланець.

Як сказав у понеділок речник Філіп Кроулі, посланець на Близькому Сході Джордж Мітчелл уже летить назад до Вашингтона на доповідь до державного секретаря Гілларі Клінтон.

Раніше в понеділок віце-президент США Джо Байден прибув на Близький Схід із триденним візитом, у перебігу якого він має зустрітися з ізраїльськими й палестинськими керівниками в намаганні поновити ізраїльсько-палестинські переговори.

Тим часом уранці в понеділок стало відомо, що Ізраїль схвалив плани нового будівництва житлових будинків на понад сотню помешкань в одному з єврейських поселень на Західному березі Йордану.

Це рішення викликало різку реакцію палестинців, які щойно наприкінці минулого тижня погодилися піти на непрямі переговори з Ізраїлем на обмежений термін у 4 місяці, щоб за цей час з’ясувати для себе перспективи подальших таких переговорів.

Переговори було перервано близько року тому, і однією з головних причин цього стала саме відмова Ізраїлю цілком зупинити нове житлове будівництво на Західному березі, який для палестинців є частиною території їхньої майбутньої держави.
XS
SM
MD
LG