Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: новий уряд нелегітимний


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що новий уряд на чолі з Миколою Азаровим нелегітимний. «Ми входимо в нову систему нашої держави, на жаль, зі сфальсифікованим Президентом, з нелегітимно створеною коаліцією й, як наслідок, з нелегітимним урядом», – сказала Тимошенко.

Вона вкотре заявила, що після того, як Президент Віктор Янукович схвалив закон про зміну Регламенту Верховної Ради, в Україні відсутній гарант Конституції. Крім того, екс-прем’єр повідомила, що БЮТ уже веде підготовку до наступних парламентських і місцевих виборів.

За словами Тимошенко, депутати від БЮТ просять Конституційний Суд оцінити конституційність створення нової коаліції. «Одразу після того, як Янукович підписав закон про таке нове формування антиконституційної коаліції, наша фракція, представники нашої фракції звернулися й в адміністративний суд, і в Конституційний Суд визнати цей закон неконституційним», – сказала лідер БЮТ, додавши, що бютівці просять адмінсуд і КСУ невідкладно розглянути ці звернення.

11 березня Верховна Рада звільнила Юлію Тимошенко з посади прем’єр-міністра. Сьогодні парламент затвердив новий уряд, який очолив Микола Азаров.
XS
SM
MD
LG