Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Орджонікідзе не згодні з офіційною версією причин «газової аварії»


Мешканці Орджонікідзе на Дніпропетровщині, де стався вибух, ставлять під сумнів офіційну версію причин аварії, яка сталося в двоповерхівці 8 лютого. Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в інформагентстві «Новий міст».

За результатами розслідування, причиною вибуху побутового газу стало несанкціоноване втручання в систему газопостачання мешканця однієї з квартир на першому поверсі будинку. За офіційною версією, саме це призвело до витоку газу, який, накопичившись на другому поверсі будинку, вибухнув.

Проте, на думку мешканців потерпілого будинку, причиною вибуху могла стати незадовільна робота газівників.

Сусіди жінки, в квартирі якої на другому поверсі стався вибух, свідчать: незадовго до аварії в тій квартирі газівники встановлювали лічильник і господиня скаржилась на запах газу, що з’явився після робіт. Господиня помешкання від уражень померла в лікарні.

Підозрюваний у несанкціонованому втручанні мешканець будинку відкидає звинувачення. Його адвокат Віктор Петечко сьогодні заявив, що огляд приміщення підзахисного проводили не за присутності господаря, тому не відомо, «яким чином там опинився шланг, що свідчить про незаконне втручання».

8 лютого в містечку Орджонікідзе на Дніпропетровщині стався вибух у двоповерховому будинку, семеро людей постраждало, повністю зруйнований цілий під’їзд. Комісія теруправління Держгірпромнагляду назвала причиною вибуху самовільне втручання мешканців у газову систему.
XS
SM
MD
LG