Доступність посилання

ТОП новини

У Коломийському музеї експонуються твори Шевченківських лауреатів


Художні полотна Василя Касіяна, Ганни Василащук, Івана Остафійчука, уродженців Снятинщини Івано-Франківської області, виставлені в Коломийському національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Тут експонується виставка творів лауреатів Шевченківської премії, здебільшого вихідців із Галичини.

Є також роботи художників Олени Кульчицької, Івана Марчука, письменників Тараса Мельничука та коломиянина Михайла Андрусяка, який цьогоріч став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка за трилогію «Брати грому», «Брати вогню», «Брати просторів».

Представлені на виставці три роботи Опанаса Заливахи, які свого часу викупив у митця єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколай Сімкайло. Серед них – копія ікони Зарваницької Матері Божої, яку художник намалював на прохання владики.

У березні-травні на Прикарпатті проходитимуть заходи на відзначення 50-річчя заснування Національної премії імені Тараса Шевченка. Розпорядження про це ухвалила обласна влада.

Передбачена і літературно-краєзнавча студія про Шевченківських лауреатів-прикарпатців. Івано-Франківщина посідає чи не перше місце за кількістю лауреатів, які народилися або жили на Прикарпатті, – їх понад три десятки.
XS
SM
MD
LG