Доступність посилання

ТОП новини

Лавров обіцяє Україні гарантії безпеки в договорі Росії і США


У новому російсько-американському договорі про стратегічні наступальні озброєння будуть «повною мірою підтверджені» гарантії безпеки України, а також Білорусі й Казахстану, заявив у вівторок міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції з українським колегою Костянтином Грищенком у Москві після їхньої зустрічі.

Він також додав, що Росія «була б рада» і їй було б «комфортно» підписати цей договір у Києві, як раніше пропонував Президент України Віктор Янукович.

Але, додав він, рішення про місце і час підписання договору ухвалять самі президенти Росії і США з огляду на їхні графіки й на те, коли документ вдасться повністю узгодити.

Лавров також сказав, що домовився з Грищенком про те, що чергове засідання міждержавної комісії буде суміщене з майбутнім візитом президента Росії Дмитра Медведєва до Києва.

Грищенко в вівторок прибув до Москви з дводенним робочим візитом.

Україна, Білорусь і Казахстан, відмовившись після розпаду СРСР від своєї ядерної зброї, отримали в обмін формальні гарантії безпеки від США, Росії й решти з п’яти ядерних держав, постійних членів Ради безпеки ООН.
XS
SM
MD
LG