Доступність посилання

ТОП новини

У наступні два роки зростання виробництва має бути не менше 7-8% – Азаров


Цього і наступного років зростання виробництва в Україні має бути не нижче 7-8% для того, щоб до 2012 року ситуація вийшла на докризовий рівень, заявив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів прем’єр Микола Азаров.

«Ми не будемо, як попередники, тішити себе та обманювати людей порівнянням з попереднім провальним роком. Ми порівнюватимемо з докризовим періодом економічного зростання. Падіння на 15% (ВВП) означає, що наступні два роки вітчизняна промисловість має надолужувати втрачене темпами по 7-8% щороку. Якщо ми це зробимо, то вже в 2012 році не тільки повернемо втрачене, а й зможемо стабілізувати розвиток», – сказав голова уряду.

За його словами, ключовими моментами в стабілізації економіки є будівництво і розвиток внутрішнього ринку. «Всі зусилля ми маємо зосередити на пожвавленні споживчого попиту і відновленні будівельного конвеєра. Тігіпко, Тихонов, Ярошенко, Цушко – на вас лежить персональна відповідальність за те, щоб чітке і грамотне використання цих важелів підйому економіки дало нам відчутний ефект», – сказав Азаров.

Прем’єр заявив, що нинішньому Кабміну необхідно робити рішучі дії для того, щоб увійти в історію як уряд реформаторів.

За даними Держкомстату, падіння валового внутрішнього продукту України за підсумками 2009 року склало 15% порівняно з 2008 роком.
XS
SM
MD
LG