Доступність посилання

ТОП новини

Тiгiпко розраховує на подальшу співпрацю з МВФ


Україна сподівається на продовження спiвпрацi з Мiжнародним валютним фондом пiсля завершення програми stand-by, заявив вiце-прем’єр Сергiй Тiгiпко пiд час шостої щорiчної iнвестицiйної конференції.

«Ми маємо програму з МВФ, яка вiдповiдала на стабiлiзацiю ситуацiї, на кризову ситуацiю. Необхiдно думати про наступну програму, про наступний крок, про крок прискореного розвитку. Наша програма восени завершиться, а я вважаю, що восени ми не маємо завершувати вiдносини з МВФ», – наголосив Тiгiпко.

Водночас, за його словами, переговори з експертами мiсiї МВФ, якi прибудуть до України наступного тижня, як очiкується, будуть непростими.

«Україна втратила довiру. Багато говорили, мало робили. Намагатимемося змiнити ситуацію», – запевнив вiце-прем’єр.

За його словами, вимоги МВФ до України обґрунтованi економiчною ситуацiєю в країнi. «Я добре розумiю логiку МВФ. Я вважаю, що вона достатньо правильна. Тi вимоги, якi вони висувають, прагматичнi, i вони потрiбнi не лише їм як кредиторовi, вони потрiбнi нам, це нашi проблеми», – заявив Тiгiпко.

МВФ восени 2008 року вирішив виділити Українi кредит на суму близько 16,5 мільярда доларів у рамках програми stand-by, з якої трьома траншами країна отримала майже 11 мільярдів доларів.

Видiлення четвертого транша було заплановане на листопад 2009 року за пiдсумками третього перегляду програми. Мiсiя Фонду завершила роботу в Києвi наприкiнцi жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення перегляду. МВФ неодноразово публiчно заявляв, що очiкує формування консолiдованої позицiї української влади в питаннi реалiзацiї антикризових дiй i ухвалення держбюджету на 2010 рiк.

Ранiше перший заступник голови Адмiнiстрацiї Президента Iрина Акiмова повiдомила, що прибуття до України основної мiсiї МВФ очiкується наприкiнцi березня.
XS
SM
MD
LG