Доступність посилання

ТОП новини

На Буковині підсумували спільні з ЄС регіональні проекти


У Чернівцях сьогодні підбивали підсумки одного з трьох міжнародних проектів, які реалізовуються на Буковині за підтримки Європейського Союзу.

Проект під назвою «Спільна культурна спадщина» обговорювали його учасники, представники Чернівецької міської ради та румунської делегації. В рамках проекту впродовж двох років відбувалися спільні виставки, свята, фольклорні фестивалі.

Як зазначила керівник проекту Тетяна Татарчук, проект «Спільна культурна спадщина» сприяв культурному і мистецькому партнерству Буковинського регіону із румунськими містами Кимполунг та Сучава.

Особливий гість підсумкової конференції – посол, Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра вважає, що спільні транскордонні проекти необхідні для подальшого розвитку потенціалу регіону. «Ми будемо й надалі сприяти фінансуванню проекту між Україною та Румунією. Ми хочемо, аби ви поглибили свою співпрацю в контексті не лише цього проекту, щоб реалізовувалися також інші проекти. Сподіваємося, що цілі, ідеї та цінності Європейського Союзу будуть втілюватися», – запевнив він.

За словами голови представництва ЄС в Україні, потрібно також спільними силами втілювати проекти, спрямовані на подолання стихійних лих у регіоні, зокрема, таких як повені.
XS
SM
MD
LG