Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ заявляє про тиск на суддiв КСУ


Лiдер фракцiї БЮТ Iван Кириленко заявляє про тиск на суддiв Конституцiйного Суду при розглядi подання щодо конституцiйностi формування нової коалiцiї в парламентi. Про це вiн сказав у понедiлок на засiданнi погоджувальної ради парламенту.

Кириленко нагадав, що КСУ вже ухвалював рiшення з питання про формування коалiцiї. «Ми розумiємо, що рiшення може бути таким самим, як i було, тому знаємо, що чиниться тиск на суддiв Конституцiйного Суду з усiх боків… Ми захищатимемо всiма способами, якi у нас є, публiчний, прозорий розгляд цього питання – для того, щоб суспiльство знало, наскiльки конституцiйним було дiйство у Верховнiй Радi», – сказав лiдер фракцiї БЮТ.

Зі свого боку, голова Верховної Ради Володимир Литвин, коментуючи виступ Кириленка, заявив: «Давайте не будемо захищати Конституцiйний Суд, давайте дамо можливiсть Конституцiйному Суду працювати».

9 березня Верховна Рада визначила у своєму регламенті, що коаліція – це об’єднання депутатських фракцій та окремих депутатів. Того ж дня 68 депутатів Ради від Партії регіонів направили до КСУ конституційне подання, в якому попросили дати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції і статусу позафракційних депутатів.

Депутати від фракції БЮТ також направили до Конституційного Суду подання з проханням оцінити конституційність визначення коаліції об’єднанням фракцій і депутатів.
XS
SM
MD
LG