Доступність посилання

ТОП новини

Китай закликає до переговорів по Ірану


Китай заявляє, що продовжить працювати над «мирною резолюцією» для вирішення суперечки довкола іранської ядерної програми.

«Китай стурбований атомною програмою Ірану. Ми підтримуємо контакти з усіма залученими сторонами, щоб посприяти ухваленню дипломатичної і доречної резолюції з цього питання та досягти прогресу в його вирішенні», – йдеться в повідомленні речника китайського Міністерства закордонних справ.

Державний секретар США Гілларі Клінтон учора оголосила, що шість країн – всі 5 постійних членів Ради безпеки ООН, включно з Китаєм, та Німеччина – тепер «єдині» у своєму ставленні до переговорів про можливий уже четвертий пакет міжнародних санкцій проти Тегерана. За словами Клінтон, наступними тижнями ці країни почнуть консультації з іншими членами Ради безпеки та іншими країнами-членами ООН.

Раніше Китай не підтримував ідею нових санкцій проти Ірану.

Як постійний член Ради безпеки ООН КНР має право вето і може заблокувати будь-яку резолюцію.

Сьогодні до Пекіна прибув головний представник Ірану на переговорах із ядерної проблематики Саїд Джалілі. Він обговорює з китайськими офіційними особами ситуацію навколо ядерної програми Тегерана.
XS
SM
MD
LG