Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ далі блокує Верховну Раду


Ранкове пленарне засідання парламенту не може розпочатися, бо депутати з фракції Блоку Юлії Тимошенко блокують трибуну і президію.

БЮТ домагається призначити дострокові вибори місцевої влади в низці міст чи сіл України.

Також ця фракція домагається перерозподілу керівництва парламентськими комітетами, щоб як опозиція отримати керівні посади у деяких із них.

БЮТ вимагає, щоб опозиція керувала комітетами з регламенту і депутатської етики, свободи слова й інформації, боротьби з організованою злочинністю і корупцією, а також із державного бюджету і з правосуддя.

Як заявив сьогодні перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, фракція пропонує створити робочу групу для перерозподілу керівництва в комітетах.

Учора БЮТ заблокував роботу парламенту після того, як пропозиція повернутися до розгляду питання про дострокові місцеві вибори не була підтримана, і перед тим, як Верховна Рада мала розглядати зміни складу комітетів, які передбачали призначення на голів деяких із них представників Партії регіонів.

Представник Президента в Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив учора ввечері на телебаченні, що виступає проти перерозподілу керівництва комітетів, перш ніж Конституційний Суд не ухвалить рішення щодо конституційності нинішньої коаліції, сформованої і з фракцій, і з окремих депутатів.
XS
SM
MD
LG