Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині зупинили нові арешти військових


Головний прокурор Стамбула втрутився, щоб зупинити поліцію від здійснення арештів іще майже 90 військових у зв’язку з розслідуванням справи про військовий переворот, який, за твердженням звинувачення, планувався 2003 року.

Як повідомив Айкут Дженґіз Енґін журналістам, він усунув із посад двох прокурорів, які вчора видали вказівки на хвилю арештів у 14 провінціях країни.

Дальших подробиць він не навів, але преса пише, що до 18 відставних офіцерів уже встигли затримати, перш ніж наказ головного прокурора дійшов до поліції.

Від лютого в Туреччині здійснили вже кілька хвиль арештів чільних військових, нинішніх і відставних. Більшість їх потім відпустили під заставу в очікуванні на звинувачення.

За словами оглядачів, дії головного прокурора Стамбула свідчать про напружені відносини в правоохоронних структурах Туреччини між орієнтованими на світський курс чільними керівниками і працівниками нижчого рівня, багато з яких симпатизують нині владній Партії справедливості і розвитку, яка має ісламістське коріння.
XS
SM
MD
LG