Доступність посилання

ТОП новини

НАТО застерігає Карзая не підривати міжнародні зусилля


Союз НАТО попередив президента Афганістану, що Хамід Карзай не мав би підривати громадську підтримку зусиллям Північноатлантичного союзу і світової спільноти в цій країні.

Як заявив речник НАТО Джеймз Аппатурай, міжнародна спільнота і НАТО здійснюють «велетенські зусилля і самопожертву», щоб підтримати боротьбу афганського народу проти тероризму, і вони сподіваються, що афганський народ визнає це, «серед того й на найвищих рівнях».

Напередодні Хамід Карзай виступив із цілою низкою антизахідних заяв.

Серед іншого, він заявляв, що Сполучені Штати Америки втручаються у справи Афганістану, і, якщо це втручання триватиме, то ісламістський рух «Талібан» перетвориться на законний рух спротиву.

А перед цим він викликав критику своїми заявами про причетність саме іноземних держав до фальсифікацій на президентських виборах минулого року. Тоді до третини голосів, записаних на користь Карзая, врешті виявилися сфальсифікованими, і саме представники міжнародної спільноти домоглися їхнього скасування (тоді це не завадило Карзаєві переобратися на президента, коли після оголошення про необхідність другого туру його суперник раптом зняв свою кандидатуру).
XS
SM
MD
LG