Доступність посилання

ТОП новини

Кінопрокатник: заяви про меншу відвідуваність дубльованих українською фільмів неправдиві


Заяви про зниження відвідуваності кінотеатрів через запровадження українського дубляжу не відповідають дійсності, заявив агентству «УНІАН» генеральний директор кінопрокатної компанії B&H Film Distribution Богдан Батрух.

Коментуючи заяву міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який в інтерв’ю російській радіостанції «Ехо Москви» стверджував у вівторок, ніби «після запровадження обов’язкового перекладу художніх фільмів українською мовою кількість відвідувань у кінотеатрах Львова впала ледь не на третину», він навів числа: збори від кінопрокату за останній час зросли на 50%, а кількість відвідувачів кінотеатрів збільшилась більш як на 20%.

«Вважаю неприпустимим для міністра освіти робити подібні абсолютно не підкріплені якимось цифрами заяви», – заявив Батрух.

Він також висловив здивування, чому міністр освіти втручається у справи, які перебувають у сфері управління іншого відомства – Міністерства культури.

Говорячи про якість дубляжу, гендиректор B&H Film Distribution звернув увагу, що у даному випадку глядачі «проголосували ногами». «Зростання зборів від прокату і кількості глядачів свідчить, що заяви про низьку якість українського дубляжу не відповідають дійсності», – сказав він.

За словами Богдана Батруха, не відповідають дійсності і заяви, ніби мешканці сходу та півдня України перестали відвідувати кінотеатри через дублювання фільмів українською мовою. «Другий за відвідуваністю кінотеатр в Україні, з яким ми співпрацюємо, розташований у Луганську», – сказав він.

Агентство «УНІАН» також наводить дані Міжнародної асоціації виробників і дистриб’юторів фільмів Motion Picture Association, за якими в березні 2010 року кінотеатри в Україні відвідали близько 2 мільйонів глядачів, а порівняно з тим же періодом минулого року відвідуваність кінотеатрів зросла більш ніж на 40%. Надходження від кінопрокату у березні цього року перевищили 68 мільйонів гривень, що майже вдвічі більше, ніж торік.
XS
SM
MD
LG