Доступність посилання

ТОП новини

Проти посадовців Держказначества порушили справу


Генеральна прокуратура України провела перевiрку дотримання законодавства при виконаннi судових рiшень у сферi приватизацiї i встановила ознаки злочинних дiй посадовими особами Державного казначейства України.

«Зловживаючи службовим становищем i перешкоджаючи виконанню судових рiшень, цi особи протягом шести мiсяцiв пiсля проведення конкурсу з продажу пакета акцiй ВАТ «Одеський припортовий завод» не повернули двом його учасникам – юридичним особам конкурснi гарантiї в розмiрi 800 мільйонів гривень, унаслiдок чого суд стягнув з Фонду державного майна України санкцiї у розмiрi понад три мільйони гривень, що завдало значної шкоди державi», – повiдомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.

За цим фактом відомство порушило кримiнальну справу. Органiзоване досудове слiдство.

У вересні минулого року ТОВ «Нортіма» (Україна) придбало контрольний пакет ОПЗ у розмірі 99,5% статутного фонду за п’ять мільярдів гривень. Заявки на участь у конкурсi, пiдкрiпленi грошовими заставами, подавали три компанiї: крім «Нортіми», ТОВ «Азот-Сервіс (Росія) і ТОВ «Фрунзе-Флора» (Україна).

Проте комісія Фонду держмайна України з приватизації Одеського припортового заводу ухвалила рішення не визнавати «Нортіму» переможцем конкурсу з приватизації ОПЗ пояснивши, що завод продали за заниженою ціною.

У груднi Господарський суд Києва задовольнив позови «Фрунзе-Флора» i ТОВ «Нортiма», зобов’язавши Фонд держмайна повернути застави по 400 мільйонів гривень, однак ФДМУ подав апеляцiї на цi рiшення, i застави до досi не повернули.
XS
SM
MD
LG