Доступність посилання

ТОП новини

Виставка «Волинська різня…» в Українському домі є провокацією – Соболєв


Прем’єр опозиційного уряду Сергій Соболєв заявляє, що організація фотовиставки «Волинська різанина: польські і єврейські жертви ОУН-УПА» в Українському домі в Києві є провокацією.

«Те, що відбулося сьогодні з відкриттям цієї виставки, мета цього одна: це протиставити і далі розпалювати міжнаціональну ворожнечу, перш за все між двома братніми країнами. Відбувається приниження власної національної гідності і власного національного почуття. Саме тому я вважаю, що це було спровоковано, було зроблено з однією метою: пересварити наші народи. І, як завжди, провокатори одні: це провокатори з «руських» організацій, яким абсолютно байдуже, що буде з країною Україна, головне, щоб тут було якомога більше ворожнечі, щоб на цьому робити далі свою політику», – заявив Соболєв в інтерв’ю Радіо Свобода.

Крім того, за словами б’ютівця, «це, очевидно, зроблено ще й на тлі того, що Україна й Польща є організаторами Євро-2012».

Кілька десятків представників Конгресу українських націоналістів (КУН), УНА-УНСО та інших організацій протестували в четвер біля Українського дому, де відкрилася фотовиставка «Волинська різанина – польські та єврейські жертви ОУН-УПА». Організатори експозиції – «Правозахисний громадський рух «Російськомовна Україна», який очолює народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, і «Товариство увічнення пам’яті жертв злочинів українських націоналістів» (Польща).

Співробітники міліції затримали понад 10 прихильників і активістів партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», серед них журналіста Ігоря Мірошниченка.

Організація назвала такі дії правоохоронних органів «розпалюванням міжнаціональної ворожнечі та продовженням політичних репресій» щодо українців, «які чинить режим Януковича». «Свобода» вимагає від міністра внутрішніх справ негайно звільнити затриманих і притягнути до кримінальної відповідальності винних у такому порушенні Конституції й законів України.

За даними міліції, затримані зайшли на виставку і почали знищувати її експонати.
XS
SM
MD
LG