Доступність посилання

ТОП новини

Нунсівець Станіслав Довгий пояснює своє входження до коаліції «академічними інтересами»


Народний депутат від «Нашої України – Народної самооборони» Станіслав Довгий каже, що увійшов до нинішньої парламентської коаліції, керуючись інтересами Малої академії наук України, президентом котрої він є.

«Я виходив лише з інтересів Малої академії наук і тієї роботи, яку я веду з дітьми. І сьогодні в мене є підтримка, є розуміння. Ми не можемо наперед, не почекавши якихось результатів, вішати ярлики і говорити: «ці погані, а ці гарні». Треба дати час. Давайте 100 днів зачекаємо і побачимо як буде розвиватися ситуація в державі», – заявив Станіслав Довгий в інтерв’ю Радіо Свобода.

«На Програму «Обдарована дитина» на 2007-2010 роки було закладено близько 150 мільйонів, профінансовано – 2,7 відсотка. В той час, як у Росії аналогічна програма – близько100 мільйонів доларів, профінансована 100 відсотків», – каже він.

При цьому президент Малої академії наук України зауважив: «Якщо взяти відсоток ВВП, коштів на освіту, то Україна займає досить таке пристойне європейське місце – близько 7 відсотків… Інша справа, як вони використовуються, як вони направлені? У нас не вистачає грошей,наприклад, на підручники. Значна кількість коштів іде на друкування підручників і, знаєте, постійне зловживання і так далі. Сьогодні весь світ живе на електронних підручниках і лише основоположні підручники друкуються на паперових носіях».

А коментуючи тестування абітурієнтів, Станіслав Довгий сказав: «Ми робили аналіз всесвітніх реформ, більше 30 економічно розвинених країн. Також гімназії і ліцеї відвідували. І зробили однозначний висновок, що повинні бути дві складові: перше – це тестові показники і друга складова – нетестові (наприклад, результати навчання в школах, позашкільна освіта, Мала академія наук, різна гурткова робота, портфоліо)».
XS
SM
MD
LG