Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція вимагає від уряду до кінця тижня подати в парламент проект бюджету


Об’єднана парламентська опозиція вимагає від Кабінету Міністрів до кінця цього тижня подати до Верховної Ради проект державного бюджету на 2010 рік і Програму діяльності уряду. Про це сьогодні після засідання Ради опозиції заявила лідер об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко.

За її словами, той факт, що Кабмін в установлені терміни не подав до парламенту необхідні документи, дає можливість говорити, що це закладає умови для порушення фінансової стабільності в країні.

Екс-прем’єр зауважила, що нинішньою владою тільки протягом березня виконаний бюджет на 70%. Вона назвала «нісенітницею» заяви влади, що причиною неподання проекту держбюджету до парламенту є відсутність ціни на газ. За словами Тимошенко, ціна на газ для населення жодним чином не пов’язана з російськими переговорами, оскільки українське населення отримує газ власного видобутку. «І тому нема ніяких причин міняти ціну на газ для населення», – сказала лідер БЮТ.

Єдиною справжньою причиною, за її словами, є те, що уряд не може збалансувати бюджет, а також те, що розрив між доходами і видатками становить 17% ВВП.

Минулого тижня Кабінет Міністрів відклав презентацію проекту бюджету на поточний рік. За словами урядовців, це сталося через невизначеність ціни на російський газ.

Як заявив перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв, проект бюджету мають представити у понеділок, 12 квітня. Клюєв підтвердив оприлюднену раніше інформацію про те, що дефіцит бюджету планується на рівні 4,5-5 відсотків.
XS
SM
MD
LG