Доступність посилання

ТОП новини

Парламент призначив нове керівництво деяких комітетів


Верховна Рада України призначила нових голів комітетів замість тих, що склали свої депутатські повноваження. Своєю постановою парламент призначив народного депутата від фракції Партії регіонів Григорія Калетніка головою комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, депутата від фракції Партії регіонів Олександра Пеклушенка – головою комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Водночас із постанови вилучили положення про призначення голови комітету з питань свободи слова через наполягання фракцій опозиції.

Крім того, за постановою, представника Партії регіонів Петра Мельника призначили заступником голови комітету Верховної Ради з питань бюджету, регіонала Юрія Воропаєва – заступником голови комітету з питань економічної політики, регіонала Володимира Олійника – першим заступником голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутата від фракції Партії регіонів Максима Луцького – першим заступником голови комітету з питань науки і освіти.

Крім того, регіонала Олексія Кунченка призначили заступником голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки; а Володимира Толстенка – секретарем комітету з питань правової політики.

До складу комітетів ввели народних депутатів від фракції Партії регіонів, які нещодавно були обрані до парламенту, а також тих народних депутатів від інших фракцій, які досі не працювали в комітетах.

Парламентарі від фракції БЮТ пропонували відкласти розгляд цього питання, щоб узгодити всі позиції по комітетах, але коаліція на це не погодилася.

БЮТ наполягає на обранні представників опозиції головами парламентських комітетів з питань бюджету, Регламенту й депутатської етики, свободи слова й інформації, а також правосуддя.
XS
SM
MD
LG