Доступність посилання

ТОП новини

ВСУ зобов’язав МВС спростувати звинувачення Луценка на адресу Колеснікова


Спростувати недостовiрну iнформацiю зi звинуваченнями на адресу Бориса Колеснiкова зобов’язане Мiнiстерство внутрiшнiх справ України, а не колишнiй глава цього вiдомства Юрiй Луценко, повiдомили сьогодні у прес-службi Верховного Суду.

Вiдповiдне рiшення ухвалила палата з цивiльних справ ВСУ, розглянувши касацiйну скаргу Луценка на рiшення Печерського й Апеляцiйного судiв, що зобов’язали його особисто спростувати оприлюднену ним з трибуни Верховної Ради в 2005 роцi iнформацiю зi звинуваченнями у скоєннi злочину.

«Пiд час розгляду справи суд встановив, що, згiдно з положенням частини 4 статтi 277 Цивiльного кодексу України, поширювачем недостовiрної інформації, яку подає посадова чи службова особа при виконанні своїх посадових (службових) обов’язків, вважається юридична особа, в якій вона працює», – наголосили в прес-службі суду.

У квiтні 2005 року екс-голову Донецької облради, наразi вiце-прем’єра Колеснiкова, затримали за звинуваченням у здирництвi та переданнi чужого майна iз загрозою вбивства. Справа стосувалася акцiй донецького торговельного центру «Бiлий лебiдь». Колишнiй директор ТЦ Борис Пенчук стверджував, що вiн i його сім’я були змушенi продати за безцiнь акцiї центру пiд загрозою смертi.

Луценко, який на той час обiймав посаду глави МВС, 7 квiтня 2005 року з трибуни Верховної Ради заявив, що тодiшнiй народний депутат Партiї регiонiв Колеснiков, будучи головою Донецької обласної ради, був причетний до скоєння злочину.

Водночас навесні 2008 року Генпрокуратура висунула Пенчуку звинувачення в наданнi помилкових свiдчень у справi Колеснiкова. Наступного року його засудили до восьми рокiв позбавлення волi з конфiскацiєю майна.
XS
SM
MD
LG