Доступність посилання

ТОП новини

Уряд збiльшив удвiчi розмiр виплат ветеранам до Дня Перемоги


Кабінет Міністрів збiльшив удвiчi розмiр грошової допомоги ветеранам до Дня Перемоги, який відзначають 9 травня, повiдомив прем’єр Микола Азаров пiд час засiдання уряду в середу.

За його словами, сьогодні уряд також розгляне збiльшення з 1 березня 2010 року розмiрiв ранiше призначених трудових пенсiй, повiдомляє Департамент iнформацiї та масових комунiкацiй Кабмiну.

Загалом, як повідомив прем’єр, право на пiдвищення пенсiй отримає понад мiльйон українських пенсiонерiв. Азаров наголосив, що «уряд послiдовно виконує завдання, якi поставив Президент щодо подолання бідності», тому iнiцiативи щодо покращення рiвня життя громадян України, зокрема соцiально незахищених верств населення, будуть закладені в проектi державного бюджету на 2010 рiк.

До 5 травня уряд обiцяє виплатити одноразову допомогу ветеранам до Дня Перемоги.

7 квiтня Кабмiн встановив розмiри виплат одноразової грошової допомоги в 2010 роцi, передбаченої законами України «Про статус ветеранiв вiйни, гарантiї їх соцiального захисту» та «Про жертви нацистських переслiдувань». Розмiр таких виплат для iнвалiдiв вiйни I, II i III груп становить 1000, 900 та 800 гривень вiдповiдно, а особам, що мають особливi заслуги перед батькiвщиною, виплатять по 1000 гривень.

Неповнолiтнiм в’язням концтаборiв та iнших мiсць примусового утримання виплатять по 630 гривень. Членам сiмей загиблих i померлих iнвалiдiв вiйни виплатять по 320 гривень. Особи, якi працювали та служили в тилу, отримають по 120 гривень.
XS
SM
MD
LG