Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові поїхали до Німеччини на навчання Сил реагування НАТО


Підрозділ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил України відбув до Німеччини для участі у міжнародному навчанні Сил реагування НАТО «Голден Маск – 2010».

Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, активна фаза навчання триватиме 17-22 квітня на німецькому військовому полігоні «Мюнстер».

Загалом для участі у навчаннях у складі підрозділу відбули 30 військовослужбовців та 8 одиниць військової техніки, повідомили в Міноборони. Передбачається, що під час навчань український підрозділ пройде сертифікацію для подальшого його залучення до Сил реагування НАТО у складі багатонаціонального батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Як заявили у Міноборони, участь українських військових в цьому заході сприятиме «розвитку експедиційних спроможностей Збройних сил України для участі в міжнародних операціях з реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характерів у складі багатонаціональних військових формувань високої готовності».

Ранiше керівник Генерального штабу Iван Свида повiдомив, що в Мiноборони визначили 12 пiдроздiлiв, якi готуються за стандартами НАТО. Вiн додав, що планується участь українських пiдроздiлiв у 15-й i 16-й ротаціях Сил реагування Альянсу, вiдповiдно в другiй половинi 2010 року i першiй половинi 2011 року.

Сили реагування НАТО – це підрозділи швидкого реагування країн-членів Альянсу, здатні в короткий термін відреагувати на кризові ситуації.
XS
SM
MD
LG