Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську Римо-католицька громада поминає Леха Качинського


У суботу у Дніпропетровську, в Римо-католицькому костелі св. Йосипа, проходить урочисте поминальне богослужіння за Президента Республіки Польща Леха Качинського, його дружини та інших загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом 10 квітня. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Будівля Римо-католицького костьолу, яка ще нещодавно була предметом судової тяганини, зараз стала осередком жалоби і об’єднує людей різних етносів, релігійних конфесій.

Підтримати поляків до костелу йдуть не тільки католики.

У Римо-католицькій громаді зазначають: у ці дні відчувають велику солідарність і співчуття з боку українців, представників діаспор.

«Костьол об’єднує нас, бо це те місце, куди сьогодні треба прийти і віддати в Дніпропетровську данину поваги, данину пам’яті цій трагедії», – каже голова центру польської культури ім. Кароля Войтили Павло Скурський.

Сьогодні храм відвідає міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, аби віддати шану Президенту Польщі та іншим загиблим.

За будівлю костелу в Дніпропетровську католики судилися з приватною фірмою, яка його приватизувала, понад десятиліття. Зараз споруду повернули вірянам і вона почала діяти як храм, поступово стає осередком культурного та духовного життя.
XS
SM
MD
LG