Доступність посилання

ТОП новини

МЗС сприятиме поверненню українців, які «застрягли» у Британії


У Міністерстві закордонних справ України обіцяють зробити усе можливе для швидкого вирішення ситуації з українцями у Великобританії.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

«Ситуації з українцями у Лондоні дійсно приділяється величезна увага. Буде зроблено все можливе для швидкого їх повернення на батьківщину», – сказав Волошин.

Він додав, що посольство України в Лондоні вживає усі необхідні заходи для вирішення цього інциденту і в зв’язку з цим перебуває в постійному контакті з імміграційною службою Великобританії для надання максимального сприяння громадянам України.

Українські пасажири, які опинилися заручниками погодних умов в аеропорту Великобританії, звинувачують посольство України у бездіяльності.

«Ще в суботу в посольстві України нам пообіцяли, що «почнеться робочий день, і всі питання будуть вирішені, а доки, окрім офіційної ноти ми нічого не можемо зробити», – сказав один із українських пасажирів.

У свою чергу в посольстві Бельгії українцям повідомили, що для розгляду їхнього питання буде потрібно від 5 до 15 днів.

У зв’язку з виверженням вулкана в Ісландії минулого четверга були скасовані авіарейси в аеропортах Великобританії, Ірландії, Нідерландів, Бельгії, Норвегії, Данії, Швеції і Фінляндії, оскільки викинутий в атмосферу попіл може погіршити видимість і пошкодити двигуни літаків. Не здійснюється і чимало міжконтинентальних рейсів.

За даними Євроконтролю, в понеділок цивільні літаки не обслуговували на більшій частині повітряного простору Європи.
XS
SM
MD
LG