Доступність посилання

ТОП новини

Медведько: було б правильно, якби всі «політичні втікачі» повернулися в Україну


Генеральний прокурор Олександр Медведько закликає всіх «політичних утікачів» повернутися в Україну для завершення розслідування кримінальних справ, порушених проти них. Про це він заявив в інтерв’ю «Комсомольській правді в Україні».

Відповідаючи на запитання про подальшу долю екс-мера Одеси Руслана Боделана, Медведько нагадав, що 22 березня після вивчення кримінальної справи Генпрокуратура зробила висновок, що постанови про притягнення Боделана як обвинуваченого та оголошення в розшук винесені слідчим передчасно, й тому їх скасували.

«Дізнавшись про це, Руслан Борисович приїхав до Одеси, а його поява дозволила продовжити слідчі дії, чим зараз і займається прокуратура Одеської області. Залежно від результатів у сукупності з іншими матеріалами кримінальної справи буде ухвалено остаточне рішення. Можливо, його й буде притягнуто до кримінальної відповідальності, а можливо, й ні – це вирішить слідчий», – заявив Генпрокурор.

Відповідаючи на запитання, чи не потягнуться за Боделаном й інші «втікачі» в надії, що і їхні справи закриють, зокрема, колишній перший заступник голови СБУ Володимир Сацюк, екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь, Медведько сказав: «Взагалі-то було б правильно, якби всі утікачі повернулися. Тоді б ми могли поставити крапку в багатьох кримінальних справах – або направили їх до суду, або закрили, щоб не було політичного підтексту».

Він додав, що стосовно Білоконя кримінальна справа не порушувалася.
XS
SM
MD
LG