Доступність посилання

ТОП новини

Литвин каже, що не бачить підстав для позачергового засідання в суботу


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що не бачить підстав для скликання позачергового засідання парламенту в суботу, 24 квітня. «Дотепер списки (депутатів) не зібрані, ніяких офіційних пропозицій я до цього часу не бачив... Я не відмовляюся скликати засідання, для цього просто немає підстав», – сказав Литвин.

Він також висловив упевненість у тому, що необхідна кількість парламентарів для реалізації відповідної ініціативи збереться не раніше, ніж у понеділок, 26 квітня.

Крім цього, спікер послався на відсутність офіційних пропозицій щодо порядку денного позачергового засідання.

Литвин також повідомив, що в понеділок до нього вже зверталися представники фракції Партії регіонів з тим, щоб вже в четвер, тобто сьогодні, або в п’ятницю провести позачергове засідання парламенту щодо ратифікації угоди про Чорноморський флот, хоч вона ще на той час не була підписана, а також щодо остаточного ухвалення Програми соціально-економічного розвитку та щодо ухвалення бюджету на 2010 рік.

За словами спікера, він пояснив представникам фракції ПР про недоцільність проведення такого засідання, оскільки немає предмету для розгляду, тому що бюджет не внесений до парламенту, а угода не підписана.

Фракції опозиції збирають підписи народних депутатів для проведення позачергового засідання Верховної Ради в суботу щодо вчорашніх угод, підписаних між Президентами України та Росії. Зокрема, Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду з питань продовження перебування Чорноморського флоту на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG