Доступність посилання

ТОП новини

Міськрада Севастополя закликає ратифікувати угоду про російський флот


Міська рада Севастополя на позачерговому засіданні закликала Верховну Раду ратифікувати угоду про продовження на 25 років перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

За звернення міськради до Верховної Ради одностайно проголосували всі присутні.

Автори звернення вважають, що «продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Севастополі стане одним із основоположних чинників при формуванні європейської системи колективної безпеки», що «Чорноморський флот буде одним із гарантів безпеки країн Чорноморського басейну» і що «в цьому зацікавлена й Україна, й Росія, й решта країн Причорноморського регіону».

У зверненні також висловлено думку, що «продовження перебування флоту дозволить зберегти вже існуючі робочі місця й дасть можливість створювати нові, таким чином, десятки тисяч городян відчують упевненість у завтрашньому дні для себе й своїх сімей»

На думку депутатів, між Україною та Росією складаються дружні відносини, і Севастополь перебуває «в центрі цих відносин».

«У Севастополі, де тісно об’єднано культурне й духовне життя України та Росії, це рішення буде позитивно сприйнято абсолютною більшістю городян», – мовиться у зверненні.

Раніше сьогодні Івано-Франківська обласна рада не змогла ухвалити заяву з засудженням цієї угоди через брак кворуму.

Попередніми днями заяви з засудженням «харківських угод» і з вимогами імпічменту Президента ухвалили Тернопільська і Львівська обласні ради, а також Львівська міська рада.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Опозиція назвала цю угоду зрадою національних інтересів.
XS
SM
MD
LG