Доступність посилання

ТОП новини

Понад 40 громадських організацій виступили проти угоди щодо ЧФ Росії


Більше ніж сорок громадських організацій України висловили протест проти подовження терміну перебування Чорноморського Флоту Росії. Про це йдеться у «Заяві відповідальних громадян України», оприлюдненій сьогодні молодіжними громадськими організаціями.

Серед підписантів зокрема – Демократичний альянс України, Спілка студентів України, кампанія «Новий громадянин», Громадський комітет національної безпеки, Українська Громада, а також представники наукової громадськості та медіа.

«Ухвалення рішень та укладення міжнародних угод, чи здійснення будь-якої іншої діяльності, що завдає шкоди національним інтересам України, визнаються нами нелегітимними. Політика здачі національних інтересів, порушення Конституції, маніпулювання судами, розкрадання бюджету, розцінюється нами як узурпація влади», – наголошують автори звернення.

У зв’язку з цим вони вимагають від влади не ратифікувати українсько-російську угоду про продовження терміну перебування ЧФ Росії на території України; від іноземних держав – дотримуватись норм міжнародного права і параграфів тих договорів, які визначають Україну як суверенну цілісну державу.

«Ми звертаємо вашу увагу на те, що українські владі не довіряють майже 70 відсотків українців, а тому у неї немає достатньої легітимності для ухвалення важливих політичних рішень, які стосуються територіальної цілісності та суверенітету держави», – мовиться у зверненні. Серед вимог авторів заяви також – поставити владу «у жорсткі рамки контролю та підзвітності перед народом».

Представники українських неурядових організацій повідомляють про намір підтримати опозицію і взяти участь в акціях протесту перед будівлею Верховної Ради у вівторок 27 квітня. Цього дня парламент планує провести ратифікацію підписаної в Харкові угоди.
XS
SM
MD
LG