Доступність посилання

ТОП новини

У Києві триває міжнародний форум «Європа – Україна»


В Українському домі сьогодні розпочав роботу IV міжнародний форум «Європа-Україна». Його мета, за словами організаторів, через дискусії та діалог наблизити Україну до Європи, а Європу до України. Організували форум міжнародний фонд «Єдиний світ» (Україна) та польський «Інститут східноєвропейських досліджень».

Окрім дискусій, форум має і інформативну функцію. На думку посла Польщі в Україні Яцека Ключковського, форум має вплинути на імідж України в Європі:

«Ми хотіли б, щоб у Польщі і в Європі, бо там будуть представники і інших країн, не тільки членів ЄС, щоб краще розуміли, що відбувається зараз в Україні, а також щоб українські експерти, бізнесмени, політики зрозуміли, що Європа знає про Україну, чого вона очікує від України», – заявив посол, зазначивши, що не очікує на підписання якихось угод для покращення чи поглиблення економічного співробітництва. Це, швидше, питання налагодження контактів між урядами країн, – вважає він.

На форумі планують розглянути питання відносин України та Євросоюзу, безвізового режиму, зони вільної торгівлі.

Серед цьогорічних очікуваних гостей – Президент та Прем’єр-міністр України.

Міжнародний форум «Європа – Україна» вперше відбувся у 2007 році у Вроцлаві (Польща), другий (2008 рік) і третій (2009 рік) у Києві.
XS
SM
MD
LG