Доступність посилання

ТОП новини

МВФ продовжить роботу в Україні в першій половині травня – Тігіпко


Наступний етап консультацій із продовження співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною може початися в першій половині травня, коли до Києва прибуде місія МВФ.

Як повідомили у прес-службі віце-прем’єра Сергія Тігіпка, про це він повідомив у Вашингтоні, коментуючи результати переговорів української делегації з керівництвом Фонду.

За словами Тігіпка, вже найближчим часом завершиться підготовка текстової частини домовленостей з МВФ, але деякі цифри вимагають додаткового уточнення. «Думаю, що під час поїздки місії до Києва більшість питань буде вирішено», – сказав віце-прем’єр.

Він наголосив, що керівництво МВФ налаштоване доволі вимогливо, але це обумовлене зміною обставин на світових ринках. «Оскільки в світовій економіці спостерігається певне поліпшення ситуації, то Міжнародний валютний фонд дедалі вимогливіше ставитиметься до всіх країн, зокрема й до України», – заявив віце-прем’єр.

При цьому Тігіпко наголосив, що Фонд з розумінням ставиться до позиції української влади щодо важливості питання соціальних виплат для населення. Разом із тим, сторони переговорів переконані, що ці витрати не повинні погіршити платоспроможність й інвестиційну привабливість України. «Саме ці чинники в середньостроковій перспективі забезпечать економічне зростання України», – заявив урядовець.

Обсяг чинної дворічної програми stand-by для України, розпочатої в листопаді 2008 року, становить 16,4мільярда доларів, з яких більш як 11 мільярдів доларів виділили трьома траншами. Четвертий транш Україна розраховувала одержати в листопаді 2009 року, проте його так і не надали у зв’язку з політичною нестабільністю в країні і відсутністю Державного бюджету на 2010 рік.

Місія МВФ з 24 березня по 2 квітня перебувала в Україні, де проводила переговори з українською владою про продовження співпраці.
XS
SM
MD
LG