Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія домовилися працювати над модернізацією ГТС – Азаров


Україна і Росія домовилися вивчити можливості спільної праці для модернізації газотранспортної системи України за участі європейських партнерів-отримувачів газу, заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції після українсько-російських переговорів у місті Сочі в Росії.

За його словами, сторони також домовилися вивчити можливості і гарантії забезпечення поставок нафти і газу для транзиту через Україну на багато років наперед.

Сьогодні в російському місті Сочі відбулося засідання міжурядового комітету з питань економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії.

Понад рік тому Україна підписала в Брюсселі меморандум про модернізацію української ГТС із Європейським Союзом та міжнародними фінансовими інституціями, який не згадував про участь у цьому Росії. Ця домовленість викликала обурення Москви, яка не приховує свого бажання отримати більший чи менший контроль за українською ГТС. Відтак Київ окремо заявив, що Росію теж долучать до цієї модернізації. Але той Брюссельський меморандум Україна так і не почала виконувати на практиці.
XS
SM
MD
LG