Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровського мера застерігають від встановлення пам’ятника Сталіну


Дніпропетровська обласна організація Української народної партії проти встановлення пам’ятника Сталіну в місті. Про це партійці заявили сьогодні у відкритому зверненні до міського голови Івана Куліченка.

«Справа не лише в тому, що Сталін визнаний злочинцем українським судом 13 січня 2010 року, хоча лише одне це робить спорудження пам’ятника йому злочином. Значно важливіше є те, що злочинцем Сталіна визнає все людство», – мовиться в зверненні представників обласної організації УНП.

За словами активістів партії, особливе обурення викликають спроби пов’язати особу Сталіна з перемогою у Другій світовій війні, «яку він же сам і розв’язав разом з Гітлером, і яка – завдяки його бездарному командуванню – перетворилася на піррову перемогу, де втрати переможців були в багато разів більшими, аніж переможених».

«Історія не пробачить Вам, пане Куліченко, якщо Ви допустите наругу над пам’яттю мільйонів замордованих», – наголосили автори звернення.

Дніпропетровські комуністи за прикладом своїх запорізьких та одеських колег теж мають намір становити пам’ятник Сталіну в обласному центрі. Пропозицію уже передали до міськради, її будуть розглядати на найближчій сесії.

У березні запорізькі комуністи заявили про намір встановити в місті до 9 травня пам’ятник Сталіну. Його мають встановити сьогодні. Уряд вирішив не перешкоджати спорудженню монумента, щоб «не загострювати зіткнення різних думок». Пізніше про намір звести пам’ятник Сталіну заявили і комуністи в Одесі.
XS
SM
MD
LG