Доступність посилання

ТОП новини

Поліція в Тбілісі вступила в сутичку з опозицією


У Тбілісі сьогодні поліція перекрила всі підходи до будівлі МВС Грузії, перед яким проходив парад поліцейських до Дня поліції.

Учасники опозиційного мітингу спробували перешкодити проведенню параду і закидали камінням поліцейських, перегородивши їм дорогу.

При цьому, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, 10 поліцейських і приблизно стільки ж опозиціонерів дістали травми різного ступеня тяжкості. Деяких з них доправили до лікарень.

На параді були присутні посли іноземних держав, депутати і члени уряду. Виступаючи на параді, президент Грузії Міхеїл Саакашвілі нагадав, що головним його досягненням є створення поліції, що користується довірою народу: «Грузія стала єдиною пострадянською країною, яка змогла перемогти в собі Радянський Союз, створивши нову, некорумповану поліцію». «Сьогодні ми протистоїмо спробам відновлення Радянського Союзу. Ми думали, СРСР помер, але він, виявляється, все ще живий і набирається сил », – заявив Саакашвілі.

Учасники параду вшанували хвилиною мовчання пам’ять поліцейських, які загинули, за словами президента, «в боротьбі проти криміналу і російських агресорів».

Опозиціонери вимагають відставки президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і звільнення політичних в’язнів.
XS
SM
MD
LG