Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про уряд Британії тривають


Представники Консервативної партії, досі опозиційної, але найбільшої в новообраній нижній Палаті громад Парламенту Великої Британії, заявили вчора, що провели «добрі дискусії» з третьою за чисельністю Ліберально-демократичною партією, але не досягли домовленості про створення спільного уряду і протягом сьогоднішнього дня продовжать переговори.

Консерватори на чолі з Дейвідом Камероном отримали найбільше мандатів у виборах, що відбулися в четвер, але менш як половину плюс один, щоб самостійно створити уряд, і шукають підтримки ліберальних демократів на чолі з Ніком Клеґґом.

Тим часом при владі залишається як виконувачі обов’язків уряд прем’єр-міністра Ґордона Брауна, чия Лейбористська партія стала другою на виборах.

Він уже теж заявив про готовність домовлятися з ліберальними демократами, якщо їхні переговори з консерваторами не дадуть результату.

Клеґґ не виключає жодної можливості. За деякими повідомленнями, він уже зустрівся з Брауном у той час, як його партія ще веде переговори з Камероном.
XS
SM
MD
LG