Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані загинули двоє військових міжнародних сил


Унаслідок нападу бойовиків на сході Афганістану вчора загинув один військовик Міжнародних сил сприяння безпеці. Жодних подробиць про цей інцидент, включно з громадянством загиблого, в сьогоднішньому короткому оголошенні про це не повідомляють.

Також стало відомо, що один британський солдат став жертвою вибуху вчора під час пішого патрулювання в провінції Гельманд на півдні країни.

Із початку року іноземні війська в Афганістані втратили 187 військовослужбовців, серед яких, зокрема, 115 американців і 40 британців.

В Афганістані відбуваються дві міжнародні операції – багатонаціональних Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), що перебувають там за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО, та Операція «Тривала свобода» в складі коаліції під проводом США, що складається переважно з американських і афганських урядових військ.

У складі ISAF – понад 100 тисяч військовослужбовців із 46 країн, у тому числі й зі США. У другій операції, в якій американці беруть участь окремо, їх було близько 30 тисяч. Значну частину їх планують передати до складу Міжнародних сил сприяння безпеці.
XS
SM
MD
LG