Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обіцяє акції протесту 17 травня


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко ініціює масові акції протесту 17 травня, якщо прем’єр-міністр Микола Азаров не виступить у Верховній Раді зі звітом про договори з Росією, що готуються до підписання в день візиту до України російського президента. Про це вона заявила на засіданні організаційного комітету зі створення Народного комітету захисту України.

Лідер БЮТ наголосила, що, за наявною у неї інформацією, проекти угод, які планується підписати 17 травня, стосуються створення спільних українсько-російських енергетичних підприємств і призведуть до фактичного поглинання Росією «Енергоатома» і підприємств гідроенергетики.

Тимошенко закликала громадян прийти під Верховну Раду 11 травня й домогтися звіту Азарова щодо відповідних проектів договорів.

«Якщо звіту не буде, або з нього буде очевидно, що ми будемо втрачати велику кількість наших можливостей, то я напряму звертаюся до Комітету захисту... На 17 травня потрібно готувати потужні збори всіх патріотів і в цей день, коли готується чергова здача України, потрібно показати, що Україна є», – сказала вона.

Лідер БЮТ наголосила, що на вулиці мають вийти не кілька тисяч людей, а сотні тисяч громадян. Вона додала, що акції протесту матимуть мирний характер. «Жодної агресії від нас ніколи не було й не буде. Йдеться не про агресію, а про висловлення наполегливої позиції», – сказала Тимошенко.

За її словами, БЮТ не буде залучати громадян до акцій протесту за гроші, а тільки забезпечить всіх охочих взяти в них участь транспортом для того, щоб дістатися Києва.

Фракція БЮТ у Верховній Раді вимагає заслуховування парламентом на засіданні у вівторок 11 травня звіту прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо переговорів між Україною й Росією про підготовку міждержавних угод, підписання яких заплановано на 17 травня. У той день до України з візитом прибуде президент Росії Дмитро Медведєв.
XS
SM
MD
LG