Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада має поновити роботу


Сьогодні Верховна Рада України має поновити свої пленарні засідання.

Парламентська фракція БЮТ вимагатиме заслухати звіт прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо переговорів між Україною й Росією про підготовку міждержавних угод, підписання яких заплановано на 17 травня. Того дня до України з візитом прибуде президент Росії Дмитро Медведєв.

Кілька політичних організацій проводитимуть сьогодні пікетування Верховної Ради на знак протесту проти, як вони кажуть, «зрадницької політики режиму» Президента Віктора Януковича.

Політолог Вадим Карасьов, крім того, вважає, що вже цього тижня можуть статися зміни в керівництві парламенту. Ідеться про заміну віце-спікера БЮТівця Миколи Томенка (його за традицією називають першим віце-спікером) на представника іншої політичної сили.

«Це залежить від позиції коаліції. Вони налаштовані на те, щоб змінити формат керівництва Верховної Ради України і заповнити вакансії першого віце-спікера і віце-спікера. Очевидно, що доля Томенка може бути вирішена», – сказав він.

«Я думаю, що квота першого віце-спікера буде квотою комуністів, відкатаний формат – Адам Мартинюк. А от на віце-спікера претендуватиме хтось із представників національно-демократичних сил», – додав політолог.

«Така символіка – влада іде на це свідомо. Це грамотний хід для того, щоб дезорієнтувати національно-демократичні сили», – наголосив політолог Вадим Карасьов в ефірі Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG